Noise Cancelling vs Active Noise Cancelling

POLY | Beautifully Human Connections
24 november, 2020

Noise Cancelling vs Active Noise Cancelling

We krijgen vaak de vraag wat nu het verschil is tussen Active Noise Cancelling en Noise Cancelling. In feite komt het erop neer dat de eerste technologie het geluid dat u zelf hoort verbeterd, terwijl de tweede het geluid dat uw ontvanger hoort verbeterd.

We leggen het even kort aan u uit.


Noise Cancelling | Wat de ontvanger hoort

Meervoudige Noise Cancelling microfoons zijn gemaakt om uw stem op te vangen en tegelijkertijd het achtergrondgeluid te onderdrukken. Om dit te bereiken wordt onder andere rekening gehouden met de vorm en de positie van de microfoon en digitale signaalverwerking.
Tegenwoordig gebruiken geavanceerde headsets meerdere microfoons welke enige afstand van elkaar hebben. De ene bevindt zich dichter bij uw mond dan de andere. De eerste pikt uw stem op, de andere vangt ook omgevingsgeluiden op. Middels een speciale techniek filteren ze dan de omgevingsruis weg, waardoor uw ontvanger uw stem optimaal hoort.


Active Noise Cancelling | Wat u hoort

Dankzij goede aansluiting van een kunstleren oorkussen op het oor en ANC technologie wordt omgevingsgeluid en ruis gereduceerd. Deze technologie maakt gebruik van extra microfoons aan de achterkant van elke luidspreker die goed reageren op achtergrondgeluiden met een lage frequentie (80 tot 700 Hz). Deze microfoons vangen het achtergrondgeluid op, voeren het naar het ANC-circuit, keren het om en sturen het vervolgens naar hetzelfde audiopad. Dit gebeurt heel snel en is niet waarneembaar voor de gebruiker. Het resultaat? De originele achtergrondruis en de omgekeerde ruis heffen elkaar op, waardoor alleen de audio overblijft die de gebruiker wil horen.


PERSOONLIJK ADVIES

We helpen u graag!

Elke medewerker werkt anders en heeft een andere behoeften. Wij adviseren u graag welke communicatie-oplossingen het beste bij u, uw medewerkers en uw organisatie passen. Bovendien bieden wij u sowieso de mogelijkheid om onze producten eerst te testen voor aanschaf.

Geïnteresseerd? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.